Útraty v restauracích rostou. Především během oběda

Doby, kdy jsme nechodili na oběd do restaurací, protože to v nich bylo až moc drahé, jsou dávno pryč. V současné době chodíme do restaurací na obědy víc než často a je to hlavně z toho důvodu, že jsme dostali přidáno. Mnohé firmy díky tomu, že se bojí, že jim zaměstnanci přeběhnou ke konkurenci, přidávají na výplatních páskách, což zaměstnanci samozřejmě ocení. Bohužel místo toho, aby šetřili, své přivýdělky jenom utrácí, a to doslova rychlostí blesku. Už si nekupují jenom zbytečnosti, ale nyní utrácíme hlavně v restauracích, v nichž si dennodenně dopřáváme vydatné obědy.

Samozřejmě obědy ke každému dni patří, ovšem to neznamená, že na ně musíme chodit dennodenně do restaurací, kde jsou obědy čím dál dražší. Kde jsou ty doby, kdy jsme si obědy vařili dopředu, abychom ušetřili? Ty už jsou dávno pryč, bohužel. Raději se nebojíme utrácet v restauracích, čehož samozřejmě restaurace využívají.

Restaurace stále zdražují

Majitelé restaurací by byli hloupí, kdyby si tohoto trendu nevšimli. Přece jenom je to trend, který jde vidět především na tržbách. Mnozí majitelé se tak rozhodli zvýšit ceny, bohužel málokterý jedlík si zvýšených cen všimne.

V současné době se zvyšují ceny především v Čechách, ale dochází k nárůstu cen i na Moravě, kde si zvýšených cen lidé všímají mnohem více.

Kde se najíme nejlevněji a kde nejdráže?

Co se týče nejlevnějších obědů, ty seženeme například v Ústí nad Labem, dále ve Zlíně, v Olomouci nebo v Ostravě. Zapomeňte však na to, že se najíte pod stokorunu, s tím rozhodně nepočítejte. Obědy překračují sto korun, ale v těchto městech se drží těsně nad stokorunou.

Co se týče nejdražších obědů, ty seženete nepřekvapivě v Praze, dále taky v Plzni, v Českých Budějovicích nebo taky v Liberci. Zde se ceny za obědové menu pohybují nad sto deseti korunami. V Praze se najíte v průměru za sto dvacet korun.